Hoe verloopt de klachtenprocedure?

Als je niet tevreden zou zijn over je aankoop bij Forbes Bvba of de behandeling van je dossier, zoeken wij samen met jou graag naar een goede oplossing.

Onze medewerkers zullen je klacht aandachtig bekijken om de beste oplossing voor te stellen. En uiteraard proberen we je tijdig in te lichten over de stappen die we ondernemen.

We streven dus naar het volgende verloop van de klachtenprocedure:

  • We openen een dossier om je klacht te noteren en te bewaren
  • We zorgen ervoor dat je binnen vijf werkdagen een eerste reactie ontvangt
  • We onderzoeken de oorzaak van de klacht en nemen contact op met de juiste diensten om ons zo goed mogelijk te informeren
  • We nemen contact met je op om samen naar de best passende oplossing te zoeken
  • We volgen de gemaakte afspraken op en houden je zo nodig op de hoogte
  • We vullen de stand van zaken aan in je dossier en bij een oplossing sluiten we je dossier af
  • We kunnen je dossier op elk moment heropenen om je klacht te herbekijken als dat nodig zou zijn
    Uiteraard streven we ernaar om uit klachten te leren om gelijkaardige gevallen in de toekomst te vermijden. Onze dienstverlening voor klanten dagelijks verbeteren is ons streefdoel.

Hoe kan je een klacht opstarten?

Je kan onze klantendienst op werkdagen telefonisch bereiken tussen 10 en 18 uur op het nummer 03 334 91 51. Ook op zaterdag kan je onze klantendienst bereiken tussen 10 en 18 uur.

Je kan natuurlijk altijd het contactformulier invullen dat je kan terugvinden onder de rubriek contact.

Om je zo snel en goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren we je om altijd je order­nummer te vermelden  en je klacht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven. Als het gaat over een beschadiging van je pakket of artikel, raden we ook aan om direct foto’s te maken van de beschadiging(en).

Naast onze eigen klachtenprocedure, kun je ook terecht op het online ODR-platform van de Europese Commissie : http://ec.europa.eu/odr